Sunday 21 June 2015

Senine treeneritöö

Alustasin treenerina 2010. aastal esialgu Tähtvere lasteaias päris pisikeste põngerjatega ja Veeriku Koolis koolilastega. Lasteaialastega veetsin ühe õppeaasta ning siis jäin treenima vaid suuremaid lapsi Veerikule. Esimene treeneriaasta oli kindlasti väga õpetlik, minu jaoks on oluliselt lihtsam treenida ja oma teadmisi edasi jagada veidi suuremate lastega, mistõttu otsustasingi lasteaiarühmaga mitte jätkata. Ehkki 1. klassi õpilased ei ole veel oluliselt suuremad viimase rühma lasteaialastest, on nendega töö minu jaoks kuidagi paremini mõtestatud.
Samuti pean oluliseks, et liigun edasi oma trennilastega, kes on vahepeal juba 4.-5. klassi noorteks kasvanud. Väga põnev on näha nende edasiminekut, elada kaasa nende võistlustele ja tunda uhkust aina paranevate maadluste üle. Samal ajal ka algajaid treenides on kontrast eriti huvitav, ka väiksemaid innustab näha veidi suuremaid ja osavamaid ning nende poole püüelda.
Tulevast õppeaastast, 2015/2016 õa-st alustan treeninguid Annelinnas, seda nii Tartu Descartes´i Koolis kui ka Hansa Koolis ning ühistreeningud toimuvad A le Coq spordihoones.
Minuga jätkavad mõned senised tublid tulevased meistrid ning liituda saavad nii juba judoga tegelenud noored kui ka päris algajad 1.-6. klassini. Trenni on oodatud nii poisid kui ka tüdrukud.
Lisaks treeneriametile pean oluliseks mainida ka õpetajatööd, mida olen kaks aastat teinud hariduslike erivajadustega laste koolis. Tegemist on kindlasti väljakutseterohke tööga, mis toetab tugevalt mind treeneritöös ja vastupidi. Ka tuleval õppeaastal jätkan õpetajana ning kes teab, ehk isegi klassijuhatajana...
Treenin noori Spordiklubis Tartu DO
Noored võitlejad võistlustel


Kohtunikuna laste võistlustel

No comments:

Post a Comment